Home | Niko Projects

Niko, intelligente gebouw- en woningautomatisering, van comfort tot zorg
 

Uniek modulair en competitief prijsmodel voor verpleegoproep, zorgalarmering, zorgregistratie, toegang en kamerautomatisering

Niko hanteert een zeer innovatief prijsmodel voor Niko Care. Dit prijsmodel vraagt een zeer lage eenmalige investering voor de volledige technische installatie van Niko Care in het gebouw en de bewonerskamers. Met de initiële investering activeert u de basisfunctionaliteiten van Niko Care: een verpleegoproepsysteem, spreek- en luisterverbindingen met doorschakeling naar DECT-telefoons of zusterspost, toegangscontrole op de afdeling, sturing van zonwering, kamerlicht en nachtlicht en een automatisch toiletlicht met bewegingsmelder. Het Niko Care-systeem is vanaf dag 1 van de installatie ook bruikbaar voor extra functionaliteiten die naar wens door de diensten van Niko van op afstand kunnen worden ingeschakeld. Voor deze extra functionaliteiten betaalt de zorginstelling dan een periodieke service fee.
Als extra functionaliteiten biedt Niko Care o.a. intelligente domotica- en bewonersprofielen voor passieve alarmering, HVAC-sturing, beveiliging en energie-efficiëntie, akoestische bewaking, periodiek luisteren en een vloerplan met een overzicht van onder meer domotica, locatie personeel en technische status. Ook zijn er extra opties mogelijk zoals een draadloze oproepknop, toegangscontrole met video-intercom, dwaaldetectie, tijdmodule en uitgebreide koppelingen met DECT-centrales en PABX ESPA. Ten slotte biedt Niko Care functionaliteiten die het zorgproces efficiënter maken, zoals de koppeling van zorgtaken met het elektronisch bewonersdossier.
Niko introduceert deze modulaire prijsopbouw naar aanleiding van gesprekken met zorginstellingen. Zorginstellingen moeten erop toezien dat zorg op maat op een kostenefficiënte wijze geleverd wordt. Door de modulaire prijsopbouw kunnen woonzorgcentra/zorginstellingen voldoen aan de verplichting voor een verpleegoproepsysteem met spreek- en luisterverbindingen. Bovendien zitten in het modulaire prijsmodel ook onderdelen van de installatie vervat die doorgaans op andere posten zijn begroot. De klant krijgt dus een globalere installatie dan initieel voorzien voor de post zorgoproep.
Kiezen voor Niko is kiezen voor een oplossing die future-proof is. Neemt de zorgbehoefte toe, dan kunnen extra functionaliteiten eenvoudig op afstand worden ingeschakeld. Alleen voor de ingeschakelde functionaliteit wordt betaald. Dit biedt zorginstellingen veel meer flexibiliteit in het aanbieden van zorg, comfort en veiligheid die op de individuele bewoners zijn afgestemd. Er zijn geen bouwkundige voorzieningen of aanpassingen achteraf nodig.